I januari 2017 öppnar Thoren Framtid en ny förskola i Gustavsbergs Hamn.

Nu är det klart att Mia Melin blir ny förskolechef.

– Det ska bli oerhört spännande att få vara med ifrån början och starta upp en helt ny förskola med personal och barngrupper, säger hon.

Thoren Framtid har redan tio etablerade för- och grundskolor på ett antal orter i södra Sverige. Förskolan i Gustavsberg blir nummer elva i ordningen när de slår upp portarna efter nyår är det den första som är helt egenbyggd och helt anpassad efter verksamheten från dag ett, något som förstås är extra lockande i själva uppstartsfasen av skolan.

Totalt kommer förskolan att inrymma sex hemvist och startar upp i två omgångar, första barnkullen skolas in i januari och fullt bemannat blir den i augusti 2017.

Skolan kommer vara helt klar och färdigställd till nyår, men barnen skolas in i två omgångar för att kunna skapa bästa kvalitet.

Mia Melin ser fram emot att forma förskolan. Hon har en bred och gedigen bakgrund inom yrket.

mia-melin

 

– Jag älskar mitt yrke och att jag dagligen i min yrkesroll som förskollärare har kontakt med barn, föräldrar och kollegor. Ingen dag är lik den andra, vilket gör att jag tycker yrket är så otroligt roligt. Att tillsammans med pedagogerna på Thoren Framtid i Gustavsberg systematisk utveckla verksamheten till den bästa förskolan på Värmdö är en utmaning som jag är redo att anta, säger hon.