Kronprinsessan på besök i Ronneby

Under fredagen anordnades utomhusaktiviteter i Ronneby Brunnspark för åk 4B på Thoren Framtid i Ronneby. Tillsammans med personal från Naturum begav sig eleverna ut i den vackra naturen som ligger alldeles intill skolan.

Väl framme vid slutdestinationen, en sjö som heter Trollsjön fick eleverna olika uppgifter. De fick i uppdrag att leta efter insekter och växter i sjö och skog som de sedan tillsammans lärde sig namnen på tillsammans med Naturum-personalen.

Efter ett flitigt arbete dök sedan en gäst ifrån kungahuset upp för att inspektera arbetet! Ingen mindre än kronprinsessan Victoria kom på besök nere vid sjön. Med ett lämmeltåg av journalister ifrån olika länder så befann sig snart klass 4B mitt i centrum tillsammans med en engagerad kronprinsessa som ställde frågor och undrar vad det var för växter och insekter eleverna hade samlat. Eleverna var inte sena med att informera om alla de sorters fynd de hade funnit tidigare under dagen. Efter en stund var det sedan dags för kronprinsessan att dra vidare och eleverna ifrån klass 4B avslutade dagen med en härlig fika nere vid sjön.

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till personalen ifrån Naturum och ett extra stort tack till kronprinsessan Victoria som gav eleverna en dag att minnas för livet.