ThorenFramtid Karlshamn sjöng in 11 500 kr till Musikhjälpen

Högstadieeleverna som läser musikprofil på ThorenFramtid Karlshamn anordnade sin egen Musikhjälpen på Best Western Hotell. Tillsammans med musikläraren Micke ”Kakan” Persson bjöd de på underhållning, sålde armband och auktionerade ut priser. Totalt samlade skolan in 11 500 kr.

-Det var en stor dag för eleverna att få kliva upp på en riktigt scen och framträda inför stor publik, säger Micke.

 

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan 2008. Under 144 timmar direktsänds programmet och på olika sätt samlar man tillsammans med Radiohjälpen in pengar till en humanitär katastrof.

Årets tema på Musikhjälpen ”Alla barn har rätt att gå i skola” är något som eleverna på ThorenFramtid Karlshamn verkligen har brunnit för.

-Vi vill att våra elever ska få en verklighetsförankring i det dom gör och för musikklassen blev detta en morot utöver det vanliga, säger Micke och betonar hur viktigt årets tema är, att ungdomarna själva kan relatera till ämnet vilket har gjort dom väldigt engagerade.

På sina slöjdlektioner har eleverna gjort armband med budskapet ”skola för alla” som också såldes under kvällen och tillsammans med de priser som auktionerade ut samlade skolan in ca 11 500 kr.

 

Engagerad och passionerad är också Micke som verkligen brinner för sitt yrke som musiklärare, han har lång erfarenhet inom musikbranschen och ger alltid det där lilla extra.

-Jag fullkomligt älskar mitt jobb och längtar redan till nästa år då vi ska göra om det här, då tänker jag mig att vi behöver den större salen på hotellet, skrattar Micke.