Åk 5 på Thoren Framtid medverkar i ”Vi i femman”

Thoren Framtid i Hässleholm visar att målinriktat och kunskapsfokuserat arbete i trygg skolmiljö ger fantastiskt resultat. Nästa år ska nämligen årskurs 5 vara med i det populära och prestigefyllda programmet ”Vi i femman”.

Klassens mentor Erica Petterson har följt barnen sedan årskurs 2 och berättar stolt att det känns fantastiskt roligt att det gått så bra för barnen. Erica berättar också att klassen inte alls förväntat sig att gå vidare i tävlingen. Att det nästan sett det som omöjligt. Men nu har barnen visat att ingenting är omöjligt och vi önskar dem alla ett stort lycka till i ”Vi i femman”.

Fyra snabba frågor till klassens mentor Erica Pettersson

Hur kommer det sig att ni anmälde er till ”Vi i femman”?
– Jag tycker att ”Vi i femman” är en bra och rolig tävling som uppmuntrar till kunskap. Vi tycker att det är självklart att man är med!

Vad sa ”Sveriges radio” när de ringde och berättade att ni gått vidare och hur gick det till?
– Radio P4 ringde och sa hej och att de bara ville berätta att vi gått vidare i ”Vi i femman”. Vi blev chockade men väldigt glada! Det var bara ungefär halva klassen som var i klassrummet när de ringde. De andra var på luciaträning. Vi som var i klassrummet bestämde oss för att lura de andra. När de kom tillbaka sa vi att jag hade en tråkig nyhet och berättade sedan att vi kommit med i ”Vi i femman”. Det blev ett fantastiskt jubel! Vi hade inte på något sätt förberett oss för tävlingen.

3. Hur har engagemang hos eleverna och personalen varit?
– Eleverna tycker det är jättekul och är taggade för att tävla i Radiohuset i Kristianstad den 25 januari klockan 17.00. Siri och Wilmer kommer att tävla för klassen. Nu ska vi förbereda oss genom att hitta på en hejaramsa och göra skyltar och genom att lyssna på gamla program från ”Vi i femman” så att vi är förberedda på hur det går till och vad det är för typ av frågor som kommer.

4. Kommer ni vinna allt nu?
– Vi är väl lite för blygsamma för att säga att vi kommer vinna allt nu (eller iallafall jag), men vi ska verkligen göra vårt allra bästa!

Rektor Anne Henrichson hälsar till barnen och säger:
-Jag är mycket stolt över både elever och lärare som gör ett så fantastiskt och målinriktat kunskapsfokuserat arbete.