Daniel Lindmark ny rektor i Växjö

Drygt tre veckor har gått sedan Daniel Lindmark tog över rollen som rektor på Thoren Framtid i Växjö. Daniel som sedan 2,5 år tillbaka arbetat som biträdande rektor på skolan och innan dess även hunnit med att vara speciallärare under tre år.

Hur känns den nya rollen som rektor efter dryga tre veckor?
– Det känns fantastiskt inspirerande och även om det är mycket nytt att sätta sig in i, har det varit tre väldigt roliga veckor.

Vad har du för förväntningar på den nya rollen som rektor?
– Jag tar över en skola som fungerar väldigt väl. För min del handlar det om att bibehålla den goda strukturen från tidigare rektor och driva våra hjärtefrågor vidare. Mina förväntningar är att vi fortsätter att utveckla ett lärande som lägger sig nära elevernas verklighet och som samhället runt omkring har nytta av.

Är det mycket som skiljer från din roll som biträdande rektor?
– Både ja och nej. Såhär i början är det mycket praktiskt att sätta sig in i med schemafiler och budgetsystem och liknande. Men det viktigaste är sig likt, jag har fortfarande tid att möta elever och personal för att hjälpa till med pedagogiska frågor.

Vad har varit roligast hittills?
– Det roligaste hittills är definitivt det uppmuntrande mottagandet jag fått av både elever och personal. Det känns otroligt tryggt att känna deras förtroende.

Vad tycker du är det bästa med Thoren Framtid?
– Det bästa är definitivt den glädje och entusiasm jag möter från de flesta här.