Elin drömmer om att jobba med SFX

Elin Aronsson har skapat fantasifulla saker så länge hon kan minnas. Hon går i åttonde klass på Thoren Framtid men i framtiden vill hon jobba med SFX (specialeffekter) till film.
Och med tanke på det hon redan nu skapar finns det en stor möjlighet att Elin kommer lyckas nå sin dröm.

– Det började en Halloween när jag kollade runt på internet efter något jag kunde göra, berättar Elin. Då hittade jag någon som gör en massa sminkningar på Youtube och fastnade för det.

Förutom sminkningar skapar Elin också små fantastiska varelser, som en skrikande morot, en liten drake, och en blå lodjurskaninkatt. Men de är mer sidosyssla för hennes stora passion, SFX-smink.

Efter högstadiet vill Elin studera SFX på gymnasiet eller på högskola. Det är svårt att hitta en passande utbildning hemma i Sverige och hon måste därför kanske läsa vidare utomlands. Men genom elevensval på Thoren Framtid kan hon redan nu förbereda sig inför den föränderliga specialeffektsbranschen.

– Jag valde IT eftersom det största inom film just nu är robotar. Då kände jag att det är bra att ha en grund i det, säger Elin.

Hur får du inspiration till dina figurer och SFX-smink?
– Jag tittar mycket på Youtube och Pinterest och kan hitta någonting och tänka att ”det här var häftigt”. Sedan försöker jag lista ut hur de har gjort det.

Namn: Elin Aronsson
Ålder: 14 år
Årskurs: 8
Instagram: aliaro_maker