Ny profil på Thoren Framtid Växjö i samarbete med Växjö DFF

Thoren Framtid Växjö är glada över att få presentera en ny profil på skolan i samarbete med Växjö DFF.

Elever på Thoren Framtid i Växjö som är intresserade utav att spela fotboll kommer nu få möjligheten att träna med ett topplag inom svensk damfotboll. Växjö DFF spelar i Sveriges högstaliga och kommer tillsammans med Thoren Framtid att erbjuda elever på skolan möjligheten att träna tillsammans med tränare ifrån klubben. Skolan har sedan tidigare en fotbollsprofil men väljer nu alltså att expandera valmöjligheterna och erbjuder tjejer en profil med inriktning mot fotboll. Thoren Framtid blir därmed först i Växjö med att presentera en profil med fotboll med inriktning för tjejer. Profilen kommer att starta till höstterminen men enligt Katja Schönbeck, rektor på Thoren Framtid finns möjligheten att de smygstartar redan efter sportlovet.

Vad innebär samarbetet?
– Det innebär att vi kommer erbjuda tjejer på skolan möjligheten att få välja profilen och träna med tränare ifrån klubben Växjö DFF. Vi har sedan tidigare en fotbollsprofil för både tjejer och killar men nu kan vi erbjuda ytterligare ett alternativ säger Katja Schönbeck, rektor.

Hur ofta tränar man med klubben?
– De elever som väljer profilen kommer att spendera 120 minuter i veckan tillsammans med Växjö DFF.

Om ni har några frågor eller vill veta mer passa på att träffa oss på skolan 31 Januari mellan 17.30 – 19.00 då vi har öppet hus.