Prao med svenska hockeylandslaget

Isak Claesson går i sjuan på Thoren Framtid och har praoat på hockeyföreningen IF Troja-Ljungby. Under sin prao fick han vara med om landskampen Sverige mot Schweiz. Han lärde sig mycket nytt om hur en förening fungerar och är väldigt nöjd med praoplatsen. En hel del autografer fick han också.

13-åriga Isak tycker om idrott och han går på hockey, fotboll och taekwondo, men det är ändå hockeyn som ligger närmast om hjärtat. I skolan har han även hockey som sin idrottsprofil. Därför var det tur i oturen att hans första praoplats ställde in och han fick praoa på IF Troja-Ljungby.

– När min tänkta praoplats inte kunde hjälpte min mentor Carina Andersson mig att hitta en ny. Hennes sambo jobbar som kanslichef på IF Troja och hon fixade så att jag fick praoa på hockeyföreningen samma vecka som Sveriges hockeylandslag hade landskamp, berättar Isak.

Isak spelar även hockey i samma förening, men han hade aldrig jobbat bakom kulisserna som han skulle göra nu och det visade sig vara lärorikt.

– Det jag fick göra mest av var att hjälpa materialarna med bland annat att packa ihop saker, tvätta tröjor och gå ut med puckar. Jag fick också hjälpa kanslichefen med ärenden och på landslagets träning innan matchen fick jag fota och göra ett inlägg på föreningens hemsida.

Isak fick vara med och se matchen mellan Sverige och Schweiz. Han tyckte att det var en bra match, men det var inte så roligt att Sverige förlorade.

– Att Sverige förlorade var inge kul, fast jag fick hela svenska landslagets autografer till min autografbok så det uppskattade jag väldigt mycket.

Och fler autografer skulle det bli.

– Efter min prao gick jag tillbaka för att lämna en lapp och då hade det schweiziska landslaget lämnat en flagga med allas autografer på. Det var schysst av dem!

Vad tar du med dig från din praoplats och vart skulle du vilja ha din nästa prao?
– Jag har lärt mig att det är väldigt mycket jobb bakom en förening. Det är inte bara att ha ett lag och en tränare. Till min nästa prao skulle jag vilja vara på en idrottsanläggning, avslutar Isak.

 

 
Faktaruta

Namn: Isak Claesson
Ålder: 13 år
Årskurs: 7
Favoritämne? Idrott och hälsa
Intressen? Hockey, fotboll och taekwon-do.