Susanna berättar om hur det är att vara socialpedagog

Läs vår intervju nedan med skolans socialpedagog Susanna ”Susse” Harju.
Vad gör en socialpedagog?
– Jag jobbar för att stärka gemenskapen och tryggheten bland våra elever. Jag ansvarar för ett projekt som heter Bråka smartare. Detta är ett värdegrundsmaterial som vi arbetar med i klasserna F-6 som ska stärka gemenskapen,kunskapen om sig själv och andra och även konfliktlösning. Jag finns mycket ute bland eleverna, man kan hitta mig lekandes på rasten,i klassrummen, i korridoren eller sittandes i cafeterian med en kopp kaffe snackande med våra ungdomar.
Jag har även samtal med elever som vill prata och jag ingår i skolans elevhälsoteam.

Hur länge har du arbetat?
– Jag har arbetat här på Thoren Framtid Ronneby i snart 2 år.

Vad är det bästa med ditt arbete?
– Jag känner att jag gör skillnad varje dag på mitt jobb. Det känns underbart att få vara en del av våra elevers vardag och skapa trygghet. Känner man sig trygg så hittar man också modet att våga bryta mönster och utmana sig själv.

Hur ofta är du på skolan?
– Jag är på skolan varje dag.

Vad tycker du är bäst med skolan Thoren Framtid?
– Vi strävar efter att vara en skola som är modiga med vårt nytänk, har kraften att möta varje elev, är passionerade i det vi gör och det bästa av allt att vi har ett stort hjärta med oss!