Thoren framtid i Växjö deltog i Kockduellen 2018/2019

Under höstterminen har samtliga elever i årskurs 9 deltagit i kockduellen. Tävlingen är ett initiativ från branschorganisationen Visita där eleverna ges möjlighet att delta i en matlagningstävling med möjlighet att gå vidare till en riksfinal i Stockholm. Alla elever gjorde fantastiska resultat och ett lag från Thoren framtid i Växjö utsågs till vinnare och fick därför delta i stadsfinal där de tävlade mot tre andra högstadieskolor i regionen.

Tävlingen gick av stapeln nu i januari på Kungsmadsskolans restaurang- och livsmedelsprogram. Under tävlingen fick eleverna laga mat inför en jury och både svt och den lokala tidningen Smålandsposten var på plats. De hade 90 min på sig att laga valfri rätt med huvudråvaran Anammas formbara färs.
– Jag som lärare är oerhört stolt över vad mina elever presterat och detta inslag i undervisningen har varit helt fantastiskt. Har fått bra respons både av elever, föräldrar och övrig personal på skolan, säger Lina, Hem- och konsumentkunskapslärare på Thoren framtid i Växjö.

Laget från Växjö gick tyvärr inte vidare till Riksfinalen men nu har de erfarenhet från detta första år och ser mycket fram emot att tävla även nästa år.