Thoren Framtid och Matverket arrangerade matfestival i Falköping

I helgen arrangerade Thoren Framtid en matfestival på Stora torget i Falköping tillsammans med deras nya matleverantör, Matverket. På menyn stod mustiga höstgrytor, tävlingar, priser och roliga lekar för alla invånare i Falköping.

Målet med matfestivalen var att visa upp en annan sida av skolmaten och lyfta vikten av smak- och näringsrik kost i skolan, men även att visa hur god mat kan föra samman människor. Matfestivalen blev ett  trevligt event för alla våra besökare, som fick uppleva Falköpings bästa skolmat!  Matverket serverade pumpasoppa och högrevsgryta med tillbehör. De anordnade även tävlingar kopplat till mat.

Thoren Framtid anordnade aktiviteter som exempelvis tipspromenad, bollspel, kluriga matematikuppgifter och fiskedamm för de små. Skolans rektor, Patrik Ask representerade Thoren Framtid på torget tillsammans med lärare och elever, där de berättade om utbildningen på skolan och hur viktigt det är med bra skolmat. Falköpings lokaltidning var även på plats för att göra ett fint reportage om vår festival. Journalisten blev själv imponerad över hur bra vår skolmat var och påpekade att den höll samma nivå som på restaurang.

Det blev ett lyckat event och efter den här helgen kan även alla som besökte oss skriva under på att Thoren Framtid serverar den bästa skolmaten i Falköping.