Vad gör skolans administratör?

Intervju med Anette Strömberg i Ronneby

Vad heter du och vad jobbar du som?
– Jag heter Anette Strömberg och jag arbetar som skoladministratör på Thoren Framtid i Ronneby. Jag har arbetat på skolan sedan den startade, så lite drygt åtta år nu.

Vad gör du som administratör på Thoren Framtid i Ronneby?
– Jag arbetar väldigt varierat och har många olika arbetsuppgifter. Mina arbetsdagar kan se väldigt olika ut. Jag arbetar mycket i våra skolverktyg SchoolSoft och GoogleApps, där jag gör allt från att administrera mejlgrupper till betyg. Jag finns även som en tillgång för eleverna, föräldrarna och personalen, jag hjälper till med frågor och funderingar som de har, det kan vara allt ifrån frågor gällande vår kö till att arkivera personalakter eller hantera inköp.

Du verkar ha många varierande arbetsuppgifter?
– Ja det har jag. Jag fungerar lite som en knutpunkt mellan människor på och omkring skolan. Jag arbetar ofta med planeringar som skrider många månader framåt samtidigt som jag måste vara med i nuet, därför kan jag ofta svara på många frågor och vara till hjälp.

Vad är det roligaste med ditt arbete?
– Det roligaste med mitt arbete är att få träffa alla elever, föräldrar och kollegor och hjälpa dem i vardagen. Jag känner hur mitt arbete tillåter mig att göra skillnad. Jag gillar hur mitt yrke är i ständig förändring och hur jag kan påverka den förändringen, det gör att jag får använda min kreativitet och tänkta fritt. Sedan tycker jag att det är roligt att träffa de andra administratörerna på de andra skolorna och arbeta med ”lilla admingruppen”.

Vad är ”lilla admingruppen”?
– Det är alla skoladministratörer på Thoren Framtidskolorna som arbetar tillsammans med syftet att bli samstämda så att oavsett vilken skola inom Thoren Framtid du besöker så hanteras allt administrativt likadant. Vi arbetar bl.a. med utformningen av olika blanketter, allt ifrån platserbjudanden, anhörig- och specialkostblanketter.

Vad är det bästa med Thoren Framtid Ronneby?
– Det är mycket som är bra med vår skola, men att vi ligger i framkant vad det gäller det digitala tror jag gör att många ser oss som ett bra alternativ till den kommunala skolan. Jag tycker också att storleken på skolan och klasserna är bra, vi är inte för stora och kan därför ha en överblick över vad som händer.

Passa på att ta möjligheten att träffa Anette och vår övriga personal 16 november mellan kl. 17.00 – 18.30 för att lära dig mer om vår verksamhet.
Du finner oss på Fridhemsvägen 8 i Ronneby. Vi bjuder självklart på fika.